Hair and Wellness

Barber

google
Corine van Ruitenbeek
10 november 2023

Gisteren een gezichtsbehandeling gehad en met extra harsen bovenlip en kin. Heel goed geïnformeerd over hoe ik mijn gezicht kan behandelen. Ik was hier voor het eerst maar kom zeker nog een keer terug. Een fijne ervaring.

google
Juliette Neuteboom
23 oktober 2023

Wat een heerlijke behandeling en wat een fijne producten. Dank je wel voor deze prettige ervaring en tot de volgende keer.

google
Marianne Van Dijk
29 september 2023

Wat een heerlijke behandeling bij schoonheidssalon Dandon!! Lizette is een professionele en aardige vrouw die weet wat ze doet. Mooie salon en fijne producten. Ik voelde me bij binnenkomst meteen op mijn gemak. Ik kom zeker terug! Marianne Van Dijk

google
Krista Wassenburg
29 september 2023

Vandaag voor het eerst een gezichtsbehandeling gehad, en die is erg goed bevallen! Eigenaresse heeft duidelijk veel kennis over het vak. Lekker ontspannen en met goede tips weer naar huis gegaan!

google
Joyce Bremer
28 september 2023

Vriendelijke ontvangst, fijne gezichtsbehandeling gehad. Gezellig gekletst onderwijl. Wenkbrauwen weer mooi in vorm en gekleurd op kundig advies van Lizette. Tot over 6 weken!

google
Evelyne de Jong
10 september 2023
google
jeltine wouda
31 augustus 2023

Heerlijke behandeling en een fijne massage in een prachtige behandelkamer.

google
Jose Van Beek
26 augustus 2023

Lieve zorgzame vrouw. Geeft goede tips voor de huid.

google
Marieke van den Bosch
25 augustus 2023

Afgelopen woensdag avond een heerlijke behandeling gehad. Vriendelijke ontvangst. Mooie behandelkamer. Het was heel gezellig ook, maar op de momenten waar nodig ook heel rustig! Het was heerlijk ontspannen! Goede uitleg over de producten. Zeker voor herhaling vatbaar. Nogmaals dank voor een heerlijke ontspannen avond!

google
Danique Reijersen
14 augustus 2023

Ze heeft een hele fijne gezichts massage gegeven en mijn huid schoongemaakt ook heb ik mijn wenkbrauwen laten doen en ziet er heel clean uit

google
FC nw
15 juni 2023

Ontzettend genoten van mijn kennismakingsbehandeling. Naast dat Lizet erg professioneel is, is ze ook erg vriendelijk 🙂

google
Lotte K
11 juni 2023

Samen met mijn dochter een gezichtsbehandeling gehad. Was heerlijk! Goede uitleg en tips. We komen zeker nog eens een keertje terug. Bedankt!

google
inouk inouk
10 juni 2023

Hele lieve, open en nuchtere vrouw die veel weet en bewust haar producten heeft gekozen, met oog voor kwaliteit en natuurlijke ingrediënten. Heel blij dat ik haar heb ontmoet!

Klassieke gezichtsbehandeling. Behandeling via Social deal gekocht. ...Ik weet nu wat ik voor mijn verjaardag ga vragen.....3x raden 😉

google
Marit Anne
31 mei 2023

Erg prettige plek: ik heb via Social Deal een klassieke gezichtsbehandeling gekocht maar ben zeker van plan terug te gaan!

Een heerlijke gezichtsbehandeling gehad met goed advies 😊

google
Kathy Agassi
20 mei 2023

Onlangs voor een gezichtsbehandeling bij schoonheidssalon Dandon geweest in Leusden. Lizette heeft mijn gezicht behandeld met een variatie van producten die ze voor mijn huidtype had gesellecteerd. Ze combineerde de behandeling met een ontspannende massage en ze deelde deskundige adviezen met mij. Na de behandeling heeft ze een reeks producten voor me geselecteerd die ze voor mij persoonlijk had uitgekozen. Mijn huid heeft een boost gekregen en ik ben met een glowy gezicht weer vertrokken.

Heerlijk kunnen ontspannen tijdens mijn massage. Ze heeft een aantal knopen uit mijn rug weten te masseren, waarvan ik niet wist dat ik ze had, heel fijn! Ik kom zeker nog een keer terug!

Fijne gezichtsbehandeling gehad. En super goed advies. Volgende afspraak staat gepland!

google
Brigitta Smit
17 april 2023

Vriendelijk ontvangen en fijne gezichtsbehandeling gehad met heerlijke massage. Wenkbrauwen mooi geëpileerd en geverfd volgens mijn wens!! Aan te raden!

google
Shelly
16 april 2023

Ik heb een gezichtsbehandeling met een aansluitend product advies gehad. Lizette is een fijne en kundige vrouw die je op je gemak laat voelen. Ik heb merendeels van de producten die ze geadviseerd had gekocht, waarnaar ik via de mail nog een korte uitleg per product heb ontvangen zodat ik het product voor het juiste doel gebruik en op de goede manier. Ik heb het erg positief ervaren.

Heerlijke gezichtsbehandeling en hele ontspannende gezichtsmassage gehad! Een aanrader dus! 🌺

google
Jesse Janice
28 maart 2023

Heerlijk mogen genieten van de massage, kom zeker snel weer terug!

super fijne handen, prettige sfeer, proffesioneel, schoon

google
Paul Emily
25 maart 2023
google
Mark Sandra
25 maart 2023

Leuke schoonheidssalon met goede keuze uit behandelingen, zeker aan te raden!

google
Herco Eykelboom
5 maart 2023

Lisette heeft me vriendelijk onthaald en heeft een prachtige salon met een lekker luchtje en ontspannen muziek. Een heerlijke gezichtsbehandeling gehad met een verassende ontspannende massage. Ik vond het heerlijk en kom zeker terug voor een nieuwe afspraak. Groetjes Bianca

google
Fleur
3 maart 2023

Lizette is erg vriendelijk en flexibel in het maken van een afspraak. Huid perfect gereinigd en goed advies. Aanrader!

google
Kristien Van Elst
20 februari 2023

Vanmiddag een heerlijke Hotstone behandeling gehad van 60min. Dit is echt een aanrader, diepe warmte! Heel fijn geholpen! Er wordt alle tijd voor de massage genomen.

google
nermana alispahic
12 februari 2023

Laatst gezichbehsndeling gehad met super fijne tips en het goede resultaat. Kom zeker wel terug. Een aanrader!

google
Liana Posthumus
4 februari 2023

Ik heb een fijne gezichts behandeling gehad en kom zeker terug. Fijne sfeer in de salon en prettig geholpen.

google
Sittik Kiyi
3 februari 2023

Eerlijk advies gehad en na de behandeling is mijn huid heerlijk zacht. kom zeker terug! Jannet

google
Wendy Regeling
26 januari 2023

Heerlijke gezichtsbehandeling gehad

google
Yvonne Fontein
21 januari 2023

Gezichtsbehandeling. Vriendelijk en gastvrij. Goede uitleg over behandeling en producten. Gezellige behandelruimte.

google
Marjan Bast
14 januari 2023

Fijne massage, die met èchte aandacht en zorgvuldigheid is gedaan. 👍🏻👍🏻

google
Margo van den Bunt
12 januari 2023

Een super lekkere en fijne gezichtsbehandeling gehad. Lizette denkt fijn mee en kijkt goed naar wat je huid nodig heeft. De gezichtsmassage was echt heerlijk. Zeker een aanrader!

google
Claudia Hazekamp
11 januari 2023

Genoten van een lekkere massage via socialdeal. Ik voelde me meteen op mijn gemak en de ruimte was lekker warm!

google
Aroena Mangroe
11 januari 2023

Aardige dame, Heel goede massage gekregen van haar Super aan te raden!

google
Janet van den Brink
6 januari 2023

Ik had de ontspanningsmassage via social deal. Mooie salon en een vriendelijke en gezellige massagiste. Lekkere producten zoals bodylotion gebruikt.

google
Julia Schouten
5 januari 2023

Een heerlijk ontspannen lichaamsmassage gehad. Super aardige vrouw en heeft mij goede tips gegeven voor mijn huid. Tijdens de massage zelfs een lekkere gezichtscrème mogen uitproberen. Super!

google
Ellen van den Bergh
4 januari 2023

Werd heel vriendelijk ontvangen. Ruimte was lekker verwarmd en genoten van een heerlijke massage via Social

google
Anne-Marie Raijmakers
30 december 2022

Lisette is een heel vriendelijke vrouw die je gelijk op je gemak stelt. Ze heeft een prachtige salon aan huis. Ze is heel professioneel en legt goed uit wat ze doet en wat voor producten ze gebruikt. Ze luistert goed naar wat je wil en kijkt ook zelf wat je huid nodig heeft. Bij mij deed ze daarom nog een kleine gratis gezichtsbehandeling omdat mijn huid het nodig had. Dat vind ik echt TOP. Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor een volgende behandeling en kijk daar erg naar uit.

google
A Bb
1 december 2022

Een heerlijke massage en fijn advies

google
Hetty Nieuwenhuyse
27 november 2022

Heerlijke ontspanningsmassage gehad . Lizette is professioneel, vriendelijk,netjes werkt schoon .het was heeeeeerlijk.

google
Bianca Klarenbeek
26 november 2022

Lizette weet je snel op je gemak te laten voelen en de ontspanningsmassage was fijn.

google
Bren da
25 november 2022

Prettige massage gehad in een goed verzorgde behandelkamer!

google
jordy mheen
17 november 2022

Heerlijke massage gehad. Wat ik fijn vond is dat Lizette wel gezellig een praatje maakt, maar je ook lekker laat ontspannen. Daarnaast wist ze op zachte wijze enkele knopen uit m’n kuiten en rug te halen. Zeker voor herhaling vatbaar!

google
hannah vedder
12 november 2022

Lieve vrouw. Die weet wat ze doet en je ook echt de aandacht geeft die je verwacht. En niet dat je alleen maar komt liggen voor een massage. Heel blij met de behandeling en ik kom zeker terug.

google
Dieuwertje Janssen
4 november 2022

Heerlijke ontspanningsmassage gehad, met achteraf goed advies over de knopen in mn schouder. Zeker een aanrader!

Natuurlijke look
Lage onderhoudsbehoefte
Veelzijdigheid
Gespecialiseerd

Dandon Beauty, Hair & Welness de vrouwelijke barbershop in Leusden

Ook heren besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk. Dit zie je in de populariteit van de zogenaamde barbershop. Mede door de hitserie Peaky Blinders is er steeds meer aandacht voor herenkapsels. De diensten van een barber zijn dan ook veel uitgebreider dan die van een herenkapper. Speciaal voor de heren die een mooie, verzorgde look willen kan je terecht bij Dandon Beauty, Hair & Welness.

Het verschil tussen een barbershop en een herenkapper

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een barbershop en een herenkapper. Dit leggen we graag uit. Barber komt van het woord Barba, dat ‘baard’ betekent. Daarmee heb je al een indicatie. De herenkapper richt zich op het hoofdhaar, terwijl de klassieke barbier zich veel meer bezig houdt met de verzorging van baarden en snorren.

Daarbij komt dat veel mannen zich in een kapsalon niet thuis voelen omdat deze vaak gericht is op vrouwen. De combinatie van deze twee gegevens leidt ertoe dat men de barbershop tegenwoordig ziet als een kapsalon gericht op mannen, waarbij de mogelijkheid tot het verzorgen van de baard en snor één van de onderscheidende kenmerken is.

Waarom gaan steeds meer mannen naar de barbershop?

De terugkeer van de echte Barbershop kreeg vanaf de jaren ’10 weer een opleving. De hitserie Peaky Blinders (waarin de kapsels van de mannelijke hoofdrolspelers een trend zette) en de populariteit van de baard gaven deze ontwikkeling nog meer kracht.

Daarbij voelt het voor mannen ook steeds natuurlijker om veel aandacht aan haarverzorging te besteden. Steeds meer mannen gebruiken de verzorging van hun baard, snor en kapsel om een bepaald imago te creëren of aspecten van hun gezicht te benadrukken of juist te camoufleren.

De specialisten van weten precies welke effecten je kunt creëren door de juiste combinatie van het herenkapsel met de verzorging van gezichtsbeharing. Laat jezelf verrassen en maak een afspraak om de onverwachte mogelijkheden te bespreken.

Jouw baard trimmen in onze barbershop

Een van de diensten die wij als barber veel verlenen is het baard trimmen. Nu steeds meer mannen een baard dragen wordt deze steeds vaker gebruikt om het uiterlijk of de uitstraling van de man te accentueren. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de baard verzorgd oogt. Ook kun je door effecten in de baard (bijvoorbeeld via baardlijnen) accenten leggen.

In beide gevallen is het belangrijk dat de baardlijnen symmetrisch worden gezet en rechts en links evenwijdig van het ene punt van het gezicht naar het andere punt lopen. Dit vereist een inzicht in de effecten van verschillende baardlijnen, maar ook een goed oog en vaste hand om deze baardlijnen mooi aan te brengen. Typisch een specialisme van Dandon Beauty, Hair & Welness in Leusden.

De herenkapper voor als het zelf niet lukt

Naast het feit dat een barbershop inspeelt op een trend duikt de ‘herenkapper nieuwe stijl’ ook in de behoefte van deze tijd. Zo is een representatief uiterlijk voor steeds meer mensen belangrijk. Waar vroeger alleen de sterren op tv kwamen zien we nu talloze mannen online presenteren op social media, in vlogs etc.

De camera’s hebben op zichzelf ook een effect op de manier waar de kijkers je zien. Door je in onze barbershop te laten adviseren weet je zeker dat je altijd goed voor de (digitale) dag komt.
Ook wanneer je als man alleen woont en bepaalde dingen (zoals wassen en föhnen) niet makkelijk zelf kunt doen is de barbershop natuurlijk een uitkomst.

Onze Google reviews bewijzen dat Dandon Beauty, Hair & Welness ook dé barbershop van Leusden is. Maak dus nu snel een afspraak.

Prijzen Barber

 • Heren wassen, knippen, drogen €35,00
 • Baard trimmen en scheren €25,00

Maak je afspraak

Prijzen Barber

 • Heren wassen, knippen, drogen €35,00
 • Baard trimmen en scheren €25,00

De meest gestelde vragen over Barber

Benieuwd naar de kunst van het knippen (barber) bij de kapper en wil je meer informatie over kniptechnieken voor een stijlvol kapsel? Hier zijn enkele veelgestelde vragen die je kunnen helpen om een beter begrip te krijgen van deze ambachtelijke knipkunst.

Als je meer wilt weten over kniptechnieken of overweegt om een knipbehandeling te ondergaan, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaren kapper. Zij staan klaar om persoonlijk advies te geven en je te begeleiden bij jouw overwegingen.

Wat houdt een Barber behandeling in en hoe werkt het?

Een Barber behandeling omvat een reeks gespecialiseerde diensten die zich richten op het verzorgen en stylen van het haar, baard en gezicht voor mannen. Hier zijn enkele veelvoorkomende elementen van een Barber behandeling:

 1. Knippen en Stylen: Een ervaren barber zal je haar knippen en stylen volgens jouw voorkeuren en de nieuwste trends. Dit kan onder andere het creëren van strakke lijnen, textuur toevoegen of het haar in lagen knippen om de gewenste look te bereiken.

 2. Baardverzorging: Barbers zijn gespecialiseerd in het verzorgen van baarden. Dit kan het trimmen, vormgeven, en onderhouden van de baard omvatten, waarbij rekening wordt gehouden met de gezichtsstructuur en persoonlijke stijl.

 3. Scheren: Voor mannen die de voorkeur geven aan een gladgeschoren look, kan de behandeling een klassieke scheerervaring omvatten. Dit omvat het gebruik van scheercrème, een warme handdoek en een vakkundige scheertechniek.

 4. Haarwassen en Verzorging: Een Barber behandeling is vaak inclusief het wassen en conditioneren van het haar. Dit zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar biedt ook de mogelijkheid om het haar te inspecteren op eventuele problemen.

 5. Hoofdmassage: Sommige barbers bieden ook een ontspannende hoofdmassage als onderdeel van de behandeling. Dit draagt bij aan de algehele ervaring en bevordert de bloedcirculatie in de hoofdhuid.

 6. Advies: Tijdens de behandeling zal een ervaren barber persoonlijk advies geven over haarverzorging, styling en mogelijke verbeteringen. Ze kunnen ook tips geven over producten en technieken die het beste passen bij jouw haartype en wensen.

Het proces kan variëren afhankelijk van de specifieke diensten die een barber aanbiedt en de wensen van de klant. Over het algemeen staat de Barber behandeling garant voor een ontspannen en gepersonaliseerde ervaring, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel de esthetische als de verzorgende aspecten van het haar en de baard.

Wat zijn de voordelen van een barber behandeling?

Een barber behandeling biedt diverse voordelen, variërend van esthetische verbeteringen tot ontspanning en zelfverzorging. Hier zijn enkele van de voordelen van een barber behandeling:

 1. Vakkundig Knippen en Stylen: Barbers zijn gespecialiseerd in herenkapsels en kniptechnieken. Ze kunnen ervoor zorgen dat je kapsel perfect past bij je gezichtsvorm en persoonlijke stijl.

 2. Baardverzorging op Maat: Voor mannen met baarden biedt een barber behandeling professionele baardverzorging. Dit omvat trimmen, vormgeven en onderhouden om een nette en verzorgde uitstraling te behouden.

 3. Glad Scheren: Als je een gladgeschoren look verkiest, biedt een barber behandeling een klassieke scheerervaring met hoogwaardige producten en technieken. Dit zorgt voor een gladde en comfortabele scheerbeurt.

 4. Ontspannende Ervaring: Veel barbershops bieden een ontspannende omgeving. De behandelingen kunnen gepaard gaan met een warme handdoek, hoofdmassage en zorgvuldige aandacht voor details, wat bijdraagt aan een ontspannende ervaring.

 5. Persoonlijk Advies: Barbers zijn experts op het gebied van haarverzorging en styling. Tijdens een behandeling kun je persoonlijk advies krijgen over het onderhouden van je kapsel en baard, evenals aanbevelingen voor geschikte producten.

 6. Zelfverzorging en Zelfbeeld: Een bezoek aan de barber gaat verder dan alleen uiterlijke verzorging. Het kan ook bijdragen aan een positief zelfbeeld en zelfverzorging. Een fris geknipt kapsel en verzorgde baard kunnen het zelfvertrouwen vergroten.

 7. Aanpassing aan Specifieke Wensen: Barbers begrijpen dat elke klant unieke behoeften heeft. Ze passen hun diensten aan op basis van jouw voorkeuren, wat resulteert in een gepersonaliseerde en tevredenstellende ervaring.

 8. Tijdsbesparing: Een barber behandeling bespaart tijd en moeite, omdat je kunt rekenen op de expertise van een professional. Hierdoor kun je genieten van een hoogwaardige verzorging zonder zelf uren bezig te zijn.

Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle knipbeurt, perfecte baardverzorging of gewoon wilt ontspannen, een barber behandeling biedt een scala aan voordelen voor mannen die waarde hechten aan professionele haar- en baardverzorging.

Hoelang duurt een Barber behandeling?

De duur van een barber behandeling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke diensten die je kiest, de complexiteit van de gewenste stijl, en de snelheid van de barber. Over het algemeen kan een standaard barber behandeling ongeveer 30 minuten tot 1 uur duren.

Hier is een ruwe schatting van de tijd die aan verschillende diensten kan worden besteed:

 1. Knippen en Stylen: Een standaard knipbeurt kan ongeveer 30 minuten duren, maar dit kan variëren afhankelijk van de gewenste stijl en lengte.

 2. Baardverzorging: Het trimmen en verzorgen van de baard kan extra tijd toevoegen, variërend van 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de complexiteit.

 3. Scheren: Als je een scheerbeurt opneemt als onderdeel van de behandeling, kan dit extra tijd kosten, meestal rond de 15 tot 30 minuten.

 4. Extra Diensten: Sommige barbershops bieden extra diensten zoals hoofdmassages, gezichtsbehandelingen of andere behandelingen, wat de totale duur kan verlengen.

Het is belangrijk om te weten dat deze schattingen kunnen variëren en dat de duur van de behandeling ook afhangt van de efficiëntie en ervaring van de barber. Voor een nauwkeurige schatting van de benodigde tijd, is het aan te raden om vooraf contact op te nemen.

ACTIE

Speciale acties voor maart

 • Japanese Head Spa 89,50 74,50

  Onze Japasane Head Spa is geïnspireerd op de eeuwenoude Japanse tradities van haarverzorging en welzijn.

Wie zijn wij?

Wie is Dandon Beauty & Welness?

Het is fijn om te weten bij wie je terecht komt als je kiest voor een behandeling bij Dandon Beauty, Hair & Wellness, een mooie schoonheidssalon in Leusden. Je bent bij mij dan ook van harte welkom en ik maak graag kennis met jou! Ben je benieuwd naar mij? Lees dan snel verder, want hieronder stel ik mezelf verder voor.

Mijn naam is Lizette Rougoor-Koren en ik ben geboren op 8 april 1981. Ik ben getrouwd met Jeroen en we hebben een zoontje, Melle. Het vak schoonheidsspecialiste is voor mij echt een passie.

Wat vertellen onze klanten

google

Gisteren een gezichtsbehandeling gehad en met extra harsen bovenlip en kin. Heel goed geïnformeerd over hoe ik mijn gezicht kan behandelen. Ik was hier voor het eerst maar kom zeker nog een keer terug. Een fijne ervaring.

google

Wat een heerlijke behandeling en wat een fijne producten. Dank je wel voor deze prettige ervaring en tot de volgende keer.

Juliette Neuteboom 23 oktober 2023
google

Wat een heerlijke behandeling bij schoonheidssalon Dandon!! Lizette is een professionele en aardige vrouw die weet wat ze doet. Mooie salon en fijne producten. Ik voelde me bij binnenkomst meteen op mijn gemak. Ik kom zeker terug! Marianne Van Dijk

Marianne Van Dijk 29 september 2023

Wij staan graag voor je klaar

Wij zijn bereikbaar via

U kunt ons ook bellen via

Of stel je liever je vraag via een email?

Vult dan hieronder het contactformulier in en wij streven er naar om binnen 24 uur te reageren:

WhatsApp whatsapp